БЛАГОВЕСТИ

У 9.00 сати козаци и верници присуствовали су Божанственој литургији коју је водио протојереј Зоран Јовановић. После Литургије и причешћа пресечен је славски колач „Удружења козака Србије „Благовести“. Духовник протојереј Зоран Јовановић благословио је рад и сабороровање козака. Обзиром да је у блиској будућности предвиђено формирање неколико нових козачких станица овом приликом није организовано полагање заклетве и пријем нових чланова у козачке редове.

Пошто је црквена сала у реконструкцији, након свете Литургије козаци су прешли у салу ресторана у Остружници. Извршена је регистрација козака  и присутних гостију .

Председавајући  врховни атаман Стево Вранић је уз позив на седницу великог круга кратко причао о резултатима и плановима Удружења и уз здравицу пожело присутнима, свим козацима и православцима срећну славу.

Након Врховног атамана присутнима се обратио и Начелник штаба Недељко Курилић који је такође након сажетог извештаја пожелео добродошлицу  и  честитао славу.

Сестра Љиљана Булатовић Медић присутнима се обратила уз извештај и импресије са корисног путовања у Русију на коме је као и увек пуним срцем презентовала Србију и Удружење козака Србије Благовести. Најављена је и промоција и њене нове књиге која би ускоро требала да иде у штампу.

Дејан Вукићевић се обратио присутнима и презентовао планове за нове козачке станице, најавио планирани козачки фестивал, формирање стреличарског  клуба за који је договорено да постане део стреличарског савеза чиме се добија и могућност учешћа на такмичењима. Такође Вукићевић присутне козаке замолио да размисле о својим вештинама, могућностима и да се активније укључе у рад Удружења.

Након предлога, сугестија као и добронамерних критика других присутних козака атаман Вранић се поново захвалио свим присутнима, замолио да се изговори молитва након које су се окупљени дружили и уживали у припремљеној храни, а онако како то доликује у време Часног поста.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here